MODELARSKI KROŽEK

Modelarski krožek je namenjen učencem 6. do 9. razreda in poteka enkrat tedensko (v primeru dveh skupin se le ti izmenjujeta na 14 dni) po dve šolski uri v prostorih tehničnega pouka.

Učenci se v tem času seznanijo z načinom gradnje modelov in maket letal, čolnov, jadrnic, raket ter avtomobilov. Odvisno od želja posameznikov. Zahtevnost gradnje modelov prilagodimo predznanju in spretnosti posameznika.

Učenci lahko pri krožku izdelujejo modele, ki so jih kupili v kompletu, lahko pa se odločijo za izdelavo modela po načrtu, gradivo pa priskrbim mentor. Pri slednjih je potrebno določeni material plačati (eksotični les balsa, aluminijasti profili, jeklene gredi, el. motorji…) lahko pa si ga priskrbite tudi sami.

Vsak udeleženec ima svojo škatlo v kateri hrani osebno orodje (olfa nož, lepilni trak, sekundo lepilo, bucike, ščipalke za perilo, elastike, svinčnik… ) načrte, dele modela…

Člani modelarskega krožka se ob koncu leta udeležimo tekmovanja mladih tehnikov občasno pa priredimo tudi modelarski piknik.

Nekaj utrinkov iz modelarskega krožka 2014/2015