FIRST LEGO® League (FLL) 

FIRST LEGO® League (FLL) je mednarodni multidisciplinarni raziskovalni program, ki preko atraktivne robotike učence navdušuje za raziskovanje, učenje, eksperimentiranje, skupinsko delo, jim na učinkovit in zabaven način približa zanimanje za tehniko in naravoslovje, s čimer otroci skozi igro in druženje razvijajo logični in tehnični način razmišljanja. Spodbuja jih k uporabi sodobnih tehnologij v koristne, humane namene.

Ekipa z imenom 20 sklec iz leta 2014/2015 je iskala načine kako popularizirati tehniko med mladimi. V ta namen smo izdelali serijo nenavadnih koles. Več o ekipe si lahko preberete na blogu 10 sklec.

Ekipa z imenom 10 minut iz sezone 2015/2016 je iskala načine za zmanjševanje onesnaženja v našem okolju. Ugotovili smo, da je nejboljši način za to manjša poraba. Ta pa bo mogoča, če bomo sposobni občasno kakšno stvar popraviti ali predelati in ji s tem podaljšati rok uporabnosti. Pridružii smo se gibanju iFixit in prevedli manifest popravi sam. Povezava na facebook profil ekipe 10 minut

popravi sam manifest-lektor - Copy (414 x 640)

Ekipa z imenom 10 stopinj iz sezone 2016/2017 je izdelala prototip naprave, ki bi nevestnim lastnikom psov preperečila, da bi pse pustili v avtu in ogrozili njihovo življenje v primeru pregretja avtomobila. Več o delu ekipa najdete tukaj.